Tietoa Potiuksesta

Potius Oy on vuonna 2001 perustettu yritys. Olemme keskittäneet tarmokkuutemme kehittymään luotettavana kivirakentamisen erikoisosaajana. Arvostamme kaikessa rakentamisessa Kauneutta ja Kestävyyttä. Tämä näkyy asentajissamme ammattiylpeytenä.

Lue lisää Potiuksesta

Huolella tehty rakennesuunnittelu pienentää rakentamisen kustannuksia ja taklaa rakennusvaiheen ongelmia ennalta

Suunnitelmat ovat suunnitelmia ja työmaalla niiden toteutuskelpoisuus punnitaan. Potiuksen oma rakennesuunnittelu osana kokonaisohjattua betonirunkotoimitusta varmistaa sujuvan asennustyön, rakentamisen aikaiset säästöt sekä nopeatkin työmaanaikaiset muutokset; asentajillamme on suora yhteys työmaalta suunnittelijaan.

Betonirakentamisen kustannukset määräytyvät rakennesuunnittelijan työpöydällä

Kiven kovalla kokemuksella toteutettu rakennesuunnittelu tuo rakentamiseen kustannustehokkuutta ja kustannussäästöjä kohteen koko elinkaarelle.

Suunnittelijoillamme on ratkaisevan kriittistä piirtää rakenteita, jotka lunastavat rakenteelliset, taloudelliset ja arkkitehtoniset vaatimukset.

Etumme on, että omat suunnittelijamme osaavat antaa betonirungolle pitävän hinnan, sillä työmaayksityiskohdat ovat vakioituja. Näin rakennuttajalle ei tule erillisiä lisäkustannuksia.

Rakennesuunnittelu mukaan heti arkkitehtikuvien valmistumisen jälkeen

Mitä aiemmassa vaiheessa pääsemme konsultoimaan asiakkaamme projektia sitä varmemmin rakennesuunnitelmalla voidaan saavuttaa paljon järkeviä koko hanketta helpottavia ratkaisuja, joista useilla puolestaan merkittäviä kustannussäästöjä.

Paras ajoitus on yleensä silloin, kun projektin arkkitehtikuvat ovat valmistuneet ja rakennuslupaprosessi käynnistymässä.

Kun arkkitehti on saanut visionsa paperille, pääsee rakennesuunnittelija vaikuttamaan vielä kustannuksiin.

Potiuksen rakenne-, elementti- ja asennussuunnittelijat analysoivat arkkitehdin työn ja suunnittelevat kestävimmät ja kustannustehokkaimmat, arkkitehdin visiota kunnioittavat ratkaisut.

Potiuksen suunnittelija katsoo myös kokonaisuutta piirustusten takana

Rakennesuunnittelu pitää sisällään rakennesuunnittelun ja vastaavan rakennesuunnittelun, jotka tehdään arkkitehtikuvien perusteella.

Suunnittelemme pienimmätkin rakenteelliset yksityiskohdat kuntoon aina raudoituksista liitoksiin asti.

Suunnittelijoillamme on kokonaisvaltainen näkemys koko rakentamisen ja betonirakentamisen vaiheisiin, mikä takaa toteutuskelpoisten suunnitelmien laatimisen.

Potiuksen kokonaisohjatun betonirunkotoimitusmallin ansiosta suunnittelijoilla on myös suora yhteys omaan tehtaaseemme sekä työnjohtoon ja asentajiin.

Rakennesuunnittelua kokonaisvaltaisesti

Teemme rakennesuunnittelua pääasiassa laidasta laitaan oleville ammattirakentajille sekä jonkin verran myös kuluttajille.

Suurin osa tekemästämme rakennesuunnittelusta on kivi- ja betonirakentajille, ja tyypillinen kumppani on pienemmästä rakennusliikkeestä aina suurempiin tekijöihin.

Aina rakennesuunnittelu ei liity pelkästään betonirakenteisiin. Jos kohde esimerkiksi on puukehikollinen luhtitalo, tarjoamme toki myös puurakennesuunnittelua.

Rakennesuunnittelua vaativat kokonaishankkeet liikkuvat noin 200 000 € ja 10 miljoonan euron välimaastossa. Teemme siis suunnittelua aina pienemmistä kellarihankkeista isompiin kerrostaloprojekteihin.

Rakennesuunnittelu on järkevintä ostaa osana kokonaispakettia

Potiuksen kokonaisohjatussa betonirunkotoimituksessa vastuu betonirunkon toimitusvaiheista on yhdellä toimittajalla, jolloin yksi sopimus ja yksi pitävä hinta ovat mahdollisia. Voit jättää vastuun kokonaisuudesta yhdelle kokeneelle toimittajalle

Suunnittelija tuntee koko toimitusketjun – nopea reagointi työmaalle

Jos rakentamiseen tulee jonkinlaisia muutoksia, vastaamme tietenkin mukauttamisesta projektiin, koska meillä on koko projektin vastuu.

Esimerkiksi hissi- ja porraskuilun paikkaa voidaan joutua vaihtamaan, mikä vaikuttaa puolestaan pahimmassa tapauksessa seiniin tai mastoon, ja jos suunnittelu olisikin eriytetty toiselle yritykselle, niin silloin koko hanke voi pahimmillaan seisahtua.

Yhtenäinen toimitusketju betonirakentamisessa tuo kustannussäästöjä

Koska Potius voi toimia rakennushankkeen betonirungon tomituskumppanina suunnittelusta asennukseen asti, jää alun perin perin työläs, 3-4 yrityksen kilpailuttaminen jää kokonaan pois. Kun koko toimitusprosessi on yksissä käsissä, jää alihankkijoiden

Ketkä vastaavat Potiuksen rakennesuunnittelusta?

Potius työllistää tällä hetkellä kolme kokenutta ja rautaista rakennesuunnittelijaa, joilla kaikilla on omat erikoisvahvuutensa. Kolmikko koostuu vastaavasta päärakennesuunnittelijasta Joonas Simolinista sekä rakennesuunnittelijoista Heidi Lehtisestä sekä Benjamin Wardista.

Lehtisen vahvuus on elementtisuunnittelussa, Ward tekee kaikkea rakennesuunnitteluun liittyvää ja suunnittelee myös muitakin rakenteita, ja Simolin puolestaan on kohteissa päärakennesunnittelija. Hän siis vastaa kokonaisuudesta ja huolehtii, että kaikki sujuu sovitun mukaisesti.

Tietosuojaseloste

 

Ota yhteyttä myyntiin

Myyntitiimimme palvelee rakennusalan asiakkaita tuotteisiin, myynninedistämiseen ja tilauksiin liittyvissä asioissa.

Miten voimme auttaa?

 

Niko Eskola
puh. +358 50 4390918
niko.eskola@potius.fi

Joona Marjanen
puh. +358 50 4386874
joona.marjanen@potius.fi