Halusimme tehdä omakotitalon kivestä, mutta toteutusvaihtoehtoina olivat aluksi harkot tai elementit. Elementtitoimituksissa etuna on nopea läpimenoaika, ja niin elementtitoimittajista kaksi tai kolme pääsi loppusuoralle.

Annoimme ehdokkaiden käydä keskusteluja pääsuunnittelijamme kanssa, ja Potiukselta saimme pelkästään hyviä ideoita arkkitehdin luonnokseen ja talon rakennustekniseen toteutukseen. Olennainen ero kilpailijoihin oli myös se, että kivielementtitoimittajista vain Potiuksella oli tarjota talon rungon pystytys ja rakennesuunnittelu.

Kustannustehokkuus, luottamus ja yhteinen innostus

Yksi olennainen näkökanta rakennushankkeessamme oli kustannustehokkuus. Siinä Potius oli kilpailijoihin verrattuna ihan suvereeni. Hannu oli puheissaan suora kaikella tapaa ja uskalsi tuoda esiin oman näkemyksensä. Välillemme rakentui luottamus, ja kemiat kohtasivat.

Hannu oli itse asiassa yksi ratkaiseva asia talokaupan synnyssä. Rakentaminen kun vaatii myös ns. sydänsivistystä: ei ihmiselle myydä vain taloa. Potiuksella on yrittäjälähtöinen ”ranteet savessa” -meininki, ja meidän rakennuskohteestamme oltiin aidosti innostuneita.

Potiukselta kivielementtitoimitus ja rakennesuunnittelu

Mielestämme kivitalon elementtitoimitus ja rakennesuunnittelu kannattaa ehdottomasti ottaa samasta paikasta. Silloin rajapinnat säilyvät selkeämpinä. Jos rakennesuunnittelu on yhdestä paikasta ja toimitus toisesta, käy herkästi niin, että ongelmatilanteissa molemmissa levitellään käsiä.

Kun toteutus ja suunnittelu ovat samasta osoitteesta, kaikki asiat hoituvat yhden toimijan kanssa.

Potiuksen asiantuntijuus omaa luokkaansa

Ratkaiseva asia Potiuksen valinnassa oli asiantuntijuus. Se vakuutti meidät, ei niinkään brändi tai sen tunnettavuus. Saimme Potiuksesta sellaisen fiiliksen, että kaikki on pikemminkin mahdollista kuin mahdotonta. Hankkeessa oli hyvä happi alusta lähtien. Toiminta oli notkeaa ja asiakaslähtöistä.

Tiesimme myös etukäteen, minkälaista työnjälkeä Potius saa aikaan: muutamille tutuillemme on rakennettu Potius-kellari. Potiuksella on ihan huipputuote!