Betonirungot rakennushankkeeseen kokonaisohjatusti

Ennakoi rakennusaikaiset ongelmat ja vältä budjettiylitykset
Ota yhteyttä

Jokainen rakentamisen ammattilainen tietää saman tuskan: hektinen rakennusprojekti elää loppuun asti, aikataulut pettävät ja budjetti ylittyy. Onneksi näiltä ongelmia voidaan betonirunkoisissa kohteissa vähentää kustannuksia säästävällä rakennesuunnittelulla ja mallilla, jossa yhdellä toimijalla on vastuu runkotoimituksesta aina asennukseen asti.

Potiuksen betonirakentamisen kokonaisohjattu palvelumalli on suunniteltu kerros- ja rivitalojen sekä hoiva- ja toimitilojen rakentajille. Mallissa rakennusyritys tai rakennuttaja saa koko elementtiurakan yhdellä sopimuksella ja pitävällä hinnalla.

Betonirakentamisen kustannukset määräytyvät rakennesuunnittelijan työpöydällä

Perinteisessä mallissa esimerkiksi kerrostalon betonirungon suunnittelu- ja pystytysurakka pilkotaan palasiin, jossa eri toimijat hoitavat kohteen suunnittelun, elementtituotannon, asennukset ja työnjohdon.

Tämä aiheuttaa ylimääräisiä ongelmia:

 • Toimituksen hajautuminen useammalle toimittajalle nostaa riskiä ongelmille toimitusketjussa mikä tarkoittaa usein viivästymisiä ja lisäkustannuksia.
 • Kokonaisuudesta sopiminen useiden toimittajien ja alihankkijoiden kanssa on aikaavievää ja vaatii yhteensovittelua.
 • Erillinen rakennesuunnittelija ei ole selvillä betonirakentamisen kaikista yksityiskohdista ja viimeisimmästä tiedosta.
 • Tilaajalla ei ole välttämättä uusinta tietoa betonirakentamisesta.
 • Elementtitehtaiden kapasiteetti on välillä kortilla, jolloin elementtitoimitusten yhteensovittaminen hankkeen muihin aikatauluihin teettää lisätyötä.
 • Kaikkien toimijoiden työt joudutaan sovittamaan yhteen rakennushankkeen aikatauluihin – yllätyksiä on tiedossa väistämättä,

 

Betonirunko yhdellä sopimuksella ja yhdellä hinnalla

Potiuksen kokonaisohjatussa betonirunkotoimituksessa vastuu betonirungon toimitusvaiheista on yhdellä toimittajalla, jolloin yksi sopimus ja yksi pitävä hinta ovat mahdollisia. Voit jättää vastuun kokonaisuudesta yhdelle kokeneelle toimittajalle

Kokonaisohjatun betonirunkotoimituksen hyödyt:

 • Pitkä kokemus betonirakennusten rakennesuunnittelusta auttaa taklaamaan rakentamisen aikaiset yllätykset jo suunnittelupöydällä.
 • Kokeneet suunnittelijamme piirtävät kohteellesi kustannustehokkaimmat ratkaisut, jotka ovat tuottaneet monissa tapauksissa kymmenien tuhansien eurojen urakkasäästöjä.
 • Betonielementit valmistetaan omalla betonielementtitehtaallamme, jolloin koko tuotantoprosessi on yksissä käsissä.
 • Omat, ammattiylpeät runkoasentajamme vastaavat betonirunkojen pystytyksestä kokeneen työnjohtomme alaisuudessa.
 • Jokaisesta projektista ottaa heti alusta pitäen konsultoivan kopin vastuumyyjämme, jolloin saat aina nopean ratkaisuehdotuksen sekä pitkän kokemuksen betonirakentamisesta käyttöösi alusta alken.
 • Palvelemme joustavasti koko hankkeen ajan

 

Kokonaisohjatun runkotoimituksen vaiheet

 1. Yksi täsmällinen hinta: Sisältää rakennesuunnittelun, kivielementtitoimituksen, asennustyöt ja tarvikkeet sekä tarvittaessa työnjohdon. Konsultoivalta myynniltämme saat hankkeellesi nopean ratkaisuehdotuksen.
 2. Rakennesuunnitelma: Valmis ja käytettävissä hyvissä ajoin. Kokenut suunnittelijamme etsii kohteelle kustannustehokkaimman toteutustavan.
 3. Kokonaisuuden hallinta: Elementtitoimitukset saapuvat ajallaan, ja asentajat hoitavat työnsä tehokkaasti. Vastaamme tarvittaessa myös työnjohdosta ja valvonnasta.
 4. Valmista budjetissa ja ajallaan: Runsas kokemus alalta, tehokkaat toimintatavat ja elementtien korkea valmiusaste varmistavat onnistuneen urakan.

 

Potius on luotettava ja omavarainen kumppani

Olemme toimineet vuodesta 2001 lähtien samalla toimintaperiaatteella: rakennamme ekologisia, aikaa ja ihailua kestäviä kivirakennuksia, joissa ihmisten on hyvä olla. Rakentamisessa tulee vääjäämättä aina muuttujia eteen, mutta siksi me taklaammekin haasteet etukäteen. Vastaamme aina koko toimitusprosessin hallinnasta alusta loppuun palveluasenteella. Oma tehdastuotantomme takaa elementtiemme tinkimättömän laadun.

Tietoa Potiuksesta

Potius Oy on vuonna 2001 perustettu yritys. Olemme keskittäneet tarmokkuutemme kehittymään luotettavana kivirakentamisen erikoisosaajana. Arvostamme kaikessa rakentamisessa Kauneutta ja Kestävyyttä. Tämä näkyy asentajissamme ammattiylpeytenä.

Lue lisää Potiuksesta

Kerros-ja rivitalojen rungot

Kokonaisvaltainen palvelumme kattaa rakenne- ja elementtisuunnittelun, betonirakenteet, asennuksen, rahdin, kantavat teräsosat, esiputsit, työnjohdon ja pitävän aikataulun – kaikki yhdellä sopimuksella.

Hoivatilojen rungot

Valmistamme betonielementit itse omalla tehtaallamme Lahdessa, mikä mahdollistaa erittäin korkean tuotantokapasiteetin.

Toimitilojen rungot

Rakennushanke saa kanssamme täsmällisen kokonaishinnan, joka sisältää kaikki haluamasi urakan osat – myös rakennesuunnittelun.

Tietosuojaseloste

Soita tai lähetä sähköpostia

Niko Eskola
puh. +358 50 4390918
niko.eskola@potius.fi