Vuosi sitten Benita Litonius kaipasi uusia haasteita ja päätti hakeutua työhön, jossa hän pääsisi kehittämään yrityksen taloushallinnon prosesseja. Netistä hän huomasi Potius Oy:n etsivän talouspäällikköä.

Kasvavan yrityksen tarjoamat kehittämis- ja kehittymismahdollisuudet kutkuttivat. Kiinnostus kasvoi yrityksen kotisivuilla vierailun myötä: “Sivuilta välittyi kuva reippaasta tekemisen meiningistä hyvällä yhteisfiiliksellä”, Benita toteaa. Työhaastattelussa tuo kuva vahvistui, kun esiin tuli yrityskulttuurille ominainen huumorin käyttö. Yhteistyöhalu heräsi molemmin puolin.

Benita kertoo viihtyneensä Potiuksella todella hyvin. Hän on saanut toiveidensa mukaan osallistua laajasti prosessien ja liiketoiminnan kehittämiseen: “On ollut hienoa huomata, että täällä luotetaan työntekijöihin ja meille annetaan reilusti vapautta sekä vastuuta toimia tehtävissämme – se on motivoivaa.”

Benitan mukaan työskentely Potiuksella on helppoa todella tiiviin ja kannustavan työyhteisön ansiosta. Avoin kulttuuri ja matala hierarkia innostaa jokaista työyhteisön jäsentä olemaan aktiivinen osa yrityksen kasvutarinaa.

Talouspäällikön työ on ajoittain kiireistä ja erityisesti silloin se vaatii intensiivistä ajatustyötä. Työn vastapainona Benita viettää aikaa läheistensä kanssa ja liikunnan parissa. “Työajat ovat joustavia, joten kiireisiä jaksoja olen voinut kompensoida saldovapailla ja liukuvalla työajalla”, Benita kertoo.

Benitalle on tärkeää, että hän voi olla ylpeä yrityksestä, jossa hän työskentelee:

“Potiuksella liiketoimintaa tehdään koko sydämellä, laatua vaalien ja aidosti asiakasta kuunnellen.”