Potius Oy:n omistaman, Lahden Kestobetonin, tehdaslaajennuksen avajaiset keräsivät monisatapäisen vierasjoukon kuluneen viikon perjantaina. Laajennus tuplaa tehtaan vuosittaisen tuotantokapasiteetin yli 10 miljoonaan euroon.

Tehtaan laajennus on ilmentymä Potiuksen ajattelumaailman yhdestä kulmakivestä: ekologisuudesta. Helsingin Hernesaaresta on purettu vanha telakkahalli, siirretty Lahteen, ja nyt se toimii nyt suojana betonielementtien valmistukselle. Tehdashallin käytön aikaisia päästöjä alennetaan ratkaisuilla, jotka nipistävät lämmityksen aiheuttamat ympäristöpäästöt puoleen.

Avajaistilaisuudessa vieraat tutustuivat betonielementtien valmistusprosessiin ja pääsivät painamaan kädenjälkensä vasta valettuun betonilaattaan. 145 ikuistettua kädenjälkeä muodostivat lähes 3000 € arvoisen lahjoituspotin, joka luovutettiin Lahden Icehearts Ry:lle vähävaraisten lasten liikunnan tukemiseen. 

Tehtaan laajennus ja alan digitalisointi viitoittavat kasvun polkua

“10 vuotta sitten heräsi ajatus omasta betonielementtitehtaasta, se toteutui yrityskaupan myötä muutama vuosi sitten. Nyt oli puolestaan aika laajentaa toimivaa tehdasta vastaamaan tulevaisuuden kasvuhaasteisiin”, kertoi Potiuksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Hannu Holma juhlapuheessaan.

Vaikka rakennusala on siirtynyt viime vuosien kasvuvauhdista kohti laskusuhdannetta ja epävarmuuden aikakautta, usko yhtiön valoisaan tulevaisuuteen ja Lahtelaisen betonielementtituotannon tarpeeseen tulevaisuudessakin korostuivat myös konsernin tuoreen toimitusjohtajan Sampo Kataisen puheessa.

Potius näkee betonirakentamisen markkinassa mahdollisuuden suurelle murrokselle. Kasvun yhtenä kulmakivenä on alan digitalisoiminen. Esimerkkinä tästä on konserniin kuuluva Elementtikauppa.fi, joka yhdistää kaikki Suomen elementtitehtaat ja rakennusliikkeiden ostajat.

“Kannattaa unelmoida isosti, niin asioita saadaan tapahtumaan”, päätti Holma puheenvuoronsa viitaten konsernin tuleviin kasvusuunnitelmiin.

Katso kuvakooste tapahtumasta