Alusta lähtien meille oli selvää, että elementtirunko on talolle hyvä vaihtoehto. En oikein ymmärrä, miksi 2010-luvulla ylipäätään enää liimaillaan räntäsateessa pieniä kiviä yhteen, kun sama voidaan tehdä valaistuissa ja lämpimissä tehdasolosuhteissa.

Kivikasa vai valmiiksi pystytetty kivitalo?

Rakensimme kaksi taloa samalle tontille ystäväpariskunnan kanssa, ja nopeasti saimme Potiukselta suuntaa-antavan tarjouksen. Alkuun se vaikutti kuitenkin korkealta. Sitten huomasimme, että kilpailijoiden tarjoukset sisälsivät käytännössä vain kivikasan. Potius tarjosi valmiiksi pystytetyn kivitalon ja rakennesuunnittelun.

Tarjoukset eivät siis olleet vertailukelpoisia, ja todellisuudessa Potiuksen hinta oli kilpailukykyinen. Potiuksen peruskonseptiin kuului talon runko, johon lisäsimme katon ja portaat, ja kolmikerroksisen talon elementtirunko asennettiin 2,5 päivässä.

Tarkkaan suunniteltu kivitalokonsepti

Onnistuneen konseptin takia Potius toimii elementtimarkkinoilla ihan omassa luokassaan. Kilpailijoilta olisimme saaneet hinnat vain elementeille, ja kaikki muut asiat olisi pitänyt selvittää rakennesuunnittelun jälkeen muutoshinnoittelutaulukoista. Rakennesuunnittelu olisi kuitenkin tehty vasta sopimuksen jälkeen.

Potiuksella prosessi on käännetty toisin päin, eli toimitushinta sisältää kaiken, myös rakennesuunnittelun. Meidän ei tarvinnut huolehtia muutostöiden riskeistä, mikä oli valinnassa ratkaiseva tekijä. Potiuksesta tuli meille ainoa vaihtoehto.

Rakennusurakka hoidetaan ammattimaisesti

Arvostan sitä, että Potiuksen prosessi on mietitty tarkkaan. Kaikki oli selkeää ja ammattimaista. Jos esimerkiksi vertaa Potiuksen sopimustekstejä muiden elementtitoimittajien vastaaviin, muiden tekstit olivat täyttä hepreaa. Myös laskut tulivat Potiukselta säntillisesti sopimuksen mukaan.

Positiivisinta oli asenne ja kyky kantaa vastuuta. Virheitä sattuu rakennustyömaalla kaikille, ja siksi tärkeintä on se, miten niihin suhtaudutaan. Potiuksella ongelmat otettiin vakavasti ja virheet korjattiin mahdollisimman nopeasti parhaalla mahdollisella tavalla. Se mitä luvattiin, pidettiin.

Potius otti huolen pois meidän hartioiltamme. Tuli vastaan mitä tahansa, se hoidettiin. Oikealla asenteella pääseekin pitkälle.