Maija ja Kai Kokko rakennuttivat uuden, betonirakenteisen omakotitalonsa Sipooseen. Luonnon läheisyyteen mukavalle paikalle noussut kaksikerroksinen talo suunniteltiin yhdessä arkkitehdin kanssa pariskunnan toiveiden ja mieltymysten mukaiseksi. Betonielementit toimitti Potius, joka kantoi vastuun aina sokkelista katon ontelolaattoihin asti. Rakennusprojekti on jäänyt Maijan ja Kain mieliin hauskana sekä antoisana kokemuksena.

Kun perheen lapset olivat muuttaneet pois, alkoivat Maija ja Kai haaveilla uuden, hieman pienemmän omakotitalon rakennuttamisesta. Kun sopiva paikkakin Sipoosta hyvien kulkuyhteyksien päästä löytyi, sai rakennusprojekti alkunsa. Uutta kotia lähdettiin suunnittelemaan yhdessä arkkitehdin kanssa.

– Potius tuli meille tutuksi arkkitehtimme kautta siinä vaiheessa projektia, kun olimme jo päättäneet, että haluamme betonitalon. Siitä se yhteistyö sitten alkoi, Maija Kokko muistelee.

Elementit paikoilleen parissa viikossa

Potius toimitti kaikki talon betonielementit aina sokkelista katon ontelolaattoihin saakka. Nosturi oli tontilla Maijan muistikuvan mukaan parisen viikkoa, joiden aikana elementit tuotiin ja nostettiin yksi kerrallaan paikoilleen.

– Se oli mahtavaa katsella, kun elementtejä tuotiin ja nostettiin paikoilleen koko ajan lisää! Se oli ihan vimosen päälle hieno juttu. Parissa viikossa elementit olivatkin jo paikoillaan. Siitä alkoi nähdä konkreettisesti, että millainen talo meille tulee, Maija iloitsee.

– Potius otti täyden vastuun kaikesta, mitä teki. He olivat hyviä tyyppejä ja tiesivät, mitä tekivät. Hetkeäkään ei ollut epävarmaa tunnetta. Heidän kanssaan homma onnistui, Maija kuvailee.

Rakennusaika sujui Maijan mukaan hauskasti siltä osin, että Maija ja Kai asuivat tontille ensin rakennetun rantasaunan tuvassa yhteensä seitsemän kuukautta. Näin pariskunta pystyi olemaan joka päivä mukana rakennustyömaalla.

– Tupa on lämmin ja asuimme siinä sen ajan, kun meillä ei enää varsinaista kotia ollut ennen uuden talon valmistumista. Huomasimme, että ihminen pärjää hyvin pienessäkin tilassa. Se oli oikein hyvä ratkaisu ja näimme samalla, mitä rakennustyömaalla tapahtuu, Maija kertoo.

Betonipintaa ei haluttu peittää sisälläkään

Uuden talon asuinpinta-ala on yhteensä noin 180 neliötä, joista 120 neliötä on yläkerrassa ja noin 60 neliötä alakerrassa. Yläkerrassa on avokeittiö sekä oleskelutilat. Erillinen nukkumatila sijaitsee parvella. Alakerrasta löytyvät sauna- ja suihkutilat, kodinhoitohuone sekä kuntosali. Lisäksi on vielä kaksi lasitettua parveketta sekä Potiuksen toimittama erillinen autotalli.

– Yläkerran oleskelutilat ovat samalla myös vieraille suunnitellut tilat, kun taas alakerrassa on meidän omaa, huushollin pyöritykseen käytettävää tilaa.

– Tämä on sillä tavalla helppo talo, että jätimme sekä seinä- että lattiapinnat betoniksi sisältä. Emme yrittäneet peitellä niitä, vaan halusimme jättää pinnat yksinkertaisiksi ja helpoiksi, niin kuin nykyään trendinä on. Me vain pesimme pinnat.

– Aluksi mietin, että onko betonilattia liian raju, mutta se onkin osoittautunut todella hyväksi ja pehmeäksi jalalle. Ei tarvitse myöskään miettiä, että mitä lattian pinnalle käy, jos joku vaikka juhlissa kävelee sisällä kengät jalassa, Maija naurahtaa.

Asiantunteva ja luotettava toimittaja

Potiuksen toimintaa pariskunta kuvailee asialliseksi, asiantuntevaksi ja luotettavaksi. Rakennusprojektin aikana pariskunnan arkkitehti sekä Potius tekivät tiivistä yhteistyötä projektin onnistumiseksi. Myös Maija ja Kai saivat Potiukselta paljon neuvoja ja asioita mietittiin yhdessä koko porukalla.

– Jos on hyvä arkkitehti, hyvät timpurit ja muut tyypit ympärillä, niin siitä se kokonaisuus tulee. Kun alkaa rakentaa, niin täytyy olla luotettavat ihmiset ympärillä. Tällaiset projektit kun ovat niin valtavia, niin yllättäviäkin tilanteita voi tulla. Niistä sitten vaan yhteistyöllä selvitään ja onnistunut lopputulos palkitsee. Ja jälkeenpäin voi nauraa sille, että mitä kaikkea sitä sattuikaan. Opimme kyllä tosi paljon, Maija summaa.

– Oli hyvä, että valitsimme Potiuksen! Olemme todella tyytyväisiä heihin – he olivat hyvät toimittajat, joihin pystyimme luottamaan. Sovituissa aikatauluissa pysyttiin ja asiakaspalvelu pelasi hyvin. Voin kyllä suositella heitä, Maija kiittelee.